Povestea lui Joudieh

Joudieh este student la business, fratele său a venit și el în România și împreună își încearcă norocul în afaceri.

Joudieh Basel

„Gestionarul acestui local a renunțat la el din cauza pandemiei și am ales să profit de această oportunitate. Restricțiile au lovit puternic acest sector economic dar știu că dacă reușești să-ți ții clienții aproape, poți reuși.

Joudieh
Student la business și manager,
România.
Originar din Siria

Dacă treci prin cochetul centru vechi din Craiova vei observă o cafenea care se remarcă prin multitudinea de limbi vorbite. Clienții săi formează o mică comunitate cosmopolită formată din atât din studenți care vin din Grecia sau Bulgaria cât și din tineri din Afganistan, Siria sau Liban care au venit în România să-și creeze un viitor.

Cel care se ocupă de acest local este Joudieh Basel, un tânăr care la rândul său a venit în România în urmă doi ani. Basel îi face pe toți să se simtă bineveniți pentru că asta și-a dorit și el când a venit în România, să găsească un loc în care să poată să fie liber.

A plecat din Siria datorită conflictului permanent de acolo. Voia să ajungă în România pentru că mai avea unchi la Cluj dar viața l-a adus doar până în Craiova unde s-a trezit fără resurse și fără să cunoască pe nimeni.

„Câteva zile mi le-am petrecut chiar pe străzile din Craiova, pentru că nu știam la cine să apelez și nu vorbeam română. Nu m-am descurajat însă și am încercat să întru în vorbă chiar și cu persoanele fără adăpost pentru a învăța cât mai mult din limba română.” Din fericire situația această nu a durat prea mult, pentru că a aflat că există cursuri de limba română pentru migranți la care a participat îmbunătățind-și vorbirea și cunoștințele.

Acum este student la business, fratele său a venit și el în România și împreună își încearcă norocul în afaceri.
„Gestionarul acestui local a renunțat la el din cauza pandemiei și am ales să profit de această oportunitate. Restricțiile au lovit puternic acest sector economic dar știu că dacă reușești să-ți ții clienții aproape, poți reuși” este convins Joudieh Basel.

Cea mai importantă lecție pe care a învățat-o este să nu-i fie frică de insucces pentru că s-a convins ca atâta timp cât ești determinat poți să-ți revii din orice situație.

Do you want to share your project with our community and stakeholders?