Povestea lui Chakanyuka

Între România și Zimbabwe sunt peste 10 000 de kilometri dar legăturile umane pot dizolvă atât distanța cât și diferențele culturale.

Chakanyuka Fidelis

„Dacă m-ai fi întrebat despre România aș fi zis că este undeva în America de Sud.”

Chakanyuka
Contabil,
România.
Originar din Zimbabwe

Între România și Zimbabwe sunt peste 10 000 de kilometri dar legăturile umane pot dizolvă atât distanța cât și diferențele culturale. Chakanyuka Fidelis a descoperit acest lucru prin propria experiență de viață.

A venit în România pentru studii fără să știe prea multe despre această țară. „Dacă m-ai fi întrebat despre România aș fi zis că este undeva în America de Sud. Știam însă despre București pentru că printre singurele casete video pe VHS pe care le aveam în satul meu natal era concertul Michael Jackson de la București. Îmi imaginăm că Bucureștiul trebuie să fie un oraș important că Londra sau Parisul”.

Când a căutat pe internet oportunități pentru a studia economia, Academia de Studii Economice din București i-a ieșit în cale și a hotărât să încerce.
Însă până la urmă Universitatea din Craiova a fost cea care l-a primit cu brațele deschise. Acum Fidelis și-a terminat studiile și chiar și-a găsit un job de contabil în „Bănie”. Lucrează alături de un ong din Craiova și e mândru că poate contribui la ajutorarea celor mai defavorizați.

Viața în România i se pare mult mai frumoasă decât o văd cei născuți aici. Își vizitează totuși anual familia pe care o ajută și material cu o parte din câștigurile sale de aici.
Ba chiar îi ajută și pe prietenii săi români să viziteze țara să natală. „Unul dintre prietenii mei nu a mers cu mâna goală ci a cumpărat câteva instalații de iluminat casnic ce folosesc energia solară. Aici sunt ieftine, se găsesc în magazinele de bricolaj, dar în satul meu natal ele reprezintă singură sursă de lumină pentru multe gospodării.”

Dacă ar fi să dea un sfat unui străin care vine pentru prima dată în România acesta ar fi să îndrăznească mai mult să interacționeze cu oamenii de aici, pentru că vor fi surprinși de cât sunt de deschiși.

Do you want to share your project with our community and stakeholders?